Johan Björklund Dynamic Flavours

JOHAN BJÖRKLUND DYNAMIC FLAVOURS
Johan Björklund - trummor
Mats Eriksson - gitarr
Björn Almgren - saxofon
Magnus Bergström - bas
Att testa nya vägar utan att titta för mycket bakåt har alltid varit trumslagaren Johan Björklunds väg genom livet och musiken. Senaste skivan Burning Bridges med Johan Björklund Dynamic Flavours är inget undantag från detta, snarare ett tydligt statement att riktningen är framåt och fylld av nyfikna men också bestämda sidospår. Musiken är stökig, framåt, lekfull och oväntad men också genomtänkt, vacker och sparsmakad. Skivan är till största del inspelad live i Studio Epidemin, Göteborg med några enstaka pålägg, för att fånga den känsla som gett bandet ett mycket gott rykte som en spännande och kontrastrik liveakt. Med varsam hand har sedan Johannes Lundberg och Johan Björklund mixat och i vissa fall twistat till det hela. Att lyssna med öppna öron rekommenderas. I stort består materialet av Johan Björklunds kompositioner förutom Björn Almgrens ballad "Living" och den gamla godbiten "Autumn in New York" som fått en annorlunda, modern klädsel.
Gruppen har funnits sedan 2008, men de enskilda medlemmarna har spelat tillsammans sedan mitten av 90-talet i olika sammanhang och konstellationer. Detta ger ett starkt, närmast telepatiskt samspel med en stor respekt för varandras uttryck och idéer. Gruppens ledare må heta Johan Björklund, men konstnärligt är gruppen präglad av en stark demokrati där allas röst är lika viktig.
Johan Björklund – trummor
Drivande kraft bakom en rad grupper och projekt sedan slutet av 90-talet. Thymeshift, Mess, Yoleeyo, RatedX och Parallel Activity för att nämna några. Har även samarbetat med Hilmar Jensson, Lisen Rylander, Celso Paco, Johannes Lundberg, Jacob Karlzon, Änglaspel m.fl.
Mats Eriksson – gitarr
Med en helt egen stil och oberoende av genrer rör han sig mellan Daniel Lemma, Tommy Berndtsson, Anders Jormin, Jenny Willén och många andra intressanta artister, men framförallt i den egna trion där kreativiteten blommar fritt.
Magnus Bergström – bas
Mycket mångsidig och personlig basist som alltid går egna vägar. Har hörts med My Engström Rehnman, Karolina Vucidolac, Christian Jormin och Next Stop-Horizon för att nämna några.
Björn Almgren – saxofon
Stark röst med ett ben i improvisationen och det andra i pop/hiphop/soulvärlden. Augustifamiljen, Håkan Hellström, Livemusiq, Martina Almgren och Göteborgs kammarkör är några av de sammanhang man finner honom i.

View Website:
http://www.johanbjorklund.se


Burning Bridges
2016-09-16
Shine
2011-09-30

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved