Kakafoni

Kakafoni släpper nytt den 3:e september 2014
Jazzgruppen Kakafoni är i höst aktuell med skivan Concentus, uppföljaren till förra årets debutplatta.
Concentus betyder samklang och står på ett sätt i bjärt kontrast mot gruppens namn, samtidigt speglar det också vad gruppen Kakafoni handlar om, att foga samman välljud, oljud, naturljud, elektroniska element och akustiska instrument till en helhet. Musiken på den nya skivan har arbetats fram under året och har spelats på klubbspelningar och festivaler för att sedan få sin slutliga form i studion.
Pianisten och kompositören Pelle Eriksson är motorn bakom projektet Kakafoni. I början av 2000-talet fick han idén att sammanföra melodisk jazz, popstrukturer, improvisation, samplingar och loopar. Bandet hittade sin nuvarande form för några år sedan och den första plattan, Kakafoni, släpptes i januari 2013.
I pressen har man under året kunnat läsa följande:
"Just skitigheten i sound och samplingar ger en extra dimension, inte minst när de spelar så pass tajt och engagerat. En klart kaxig debut med ovanligt mycket nerv." – Andreas Lagercrantz, Lira
"Det är svårt att motstå ett band som kallar sina låtar för Sopåkardilemmat, Flygfä och Spritnäsa. Det här är melodiös jazz i långa vackra stråk, ofta processad i olika former…" Ulf Johansson, GP
"Ordentligt fint sväng i ett koncept som håller." – Anna Wallentin, Norrköpings tidning
"Ett intressant grepp" - Mattias Gustavsson, Ikon
Kakafoni består av Jonathan Gustavsson - trumpet, Pelle Nilsson - saxofoner, Tobias Grim - gitarr, Johan Jansson - trummor, Martin Olsson - bas och Pelle Eriksson - piano, dator. Gästartister är Mats Äleklint - trombon och Carl-Fredrik Carlsson - congas.

View Website:
http://kakafonimusik.se/


Concentus
2014-09-03
Kakafoni
2013-01-30

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved