Per Ödberg

Per Ödberg - gitarr
Dan Johansson - trumpet och flygelhorn
Arne Hagström - bas
Christian Sundeqvist - trummor
I bandets repertoar möter den nutida jazzen den äldre. Per, som har komponerat de flesta av bandets låtar, har alltid haft sitt musikaliska ideal någonstans mitt emellan bebop och den senare jazzen. Kvartettens musik fungerar, med de förlagorna, som något av en brygga mellan stilarna, dock utan att man behöver ge avkall på den musikaliska integriteten.

Per Ödberg är en frilansande musiker, låtskrivare och pedagog. Han uppvuxen i Luleå men bor nu i Göteborg. Han har studerat på musikhögskolor i både Piteå och Göteborg. Under sin utbildning har Per undervisats av lärare som: Anders Jormin, Robert Nordmark, Ulf Bandgren, Harri Ihanus, Anders Hagberg, Arne Hagström, Jan-Olof Eriksson och Peter Burman.

Förutom sin kvartett driver han en trio i Göteborg. Trion spelar hans egen musik och består av Magnus Gran på trummor och Peter Jansson på bas. Utöver det spelar han i flertalet andra jazzensambler i Göteborgstrakten med bl a musiker som Thomas Gustavsson, Hannah Svensson och Magnus Hägglund.

"Så läckra färgningar, så rytmiskt stabil, så oerhört lyhörd. Det här är en kille som kommer att swinga sig in i den svenska jazzens finrum!" /Norra skåne

"Det är en perfekt och välbalanserad mix av de store mästarna, såsom gitaristerna John Scofield, Pat Metheny och Bireli Lagrene." /Barentsjazz 2010

View Website:
http://www.perodberg.com/


Perception
2015-09-15
Home
2013-02-15

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved