Tommy Olsson

Det finns en scen i Mony Pythons film öMeningen med livetö, där ett semestrande par går på en restaurang där menyn innehåller samtalsämnen i stället för maträtter. Så fungerar ofta kompositionerna i improvisationsmusik, som igångsättare av kommunikation. Som deltagare i samtalet blir det ju, precis som i filmen, förvirrat om deltagarna inte är insatta i eller intresserade av själva samtalsämnet eller ännu värre inte har ett gemensamt språk. Om, å andra sidan, ämnet intresserar och stimulerar kan samtalet ta sig nya vägar och idéer som ingen av deltagarna tidigare haft formuleras. Kompositionerna gör att vi vet vad vi skall prata om men inta vad som kommer att sägas.

Vi har framförallt jazz som vårt gemensamma språk men har alla spelat mycket rock, blues, folkmusik och till och med konstmusik, vilket hörs i vår musik emellanåt. Möjligen kan man också höra att vi är födda i vars ett decennium, Tommy på 50-talet, Martina på 60- och Magnus på 80-talet, och därför växt upp i lite olika musikaliska miljöer.

Vi spelar och har spelat i en mängd olika sammanhang. Martina och Magnus lever huvudsakligen på att spela och Tommy arbetar sedan många år som elgitarr- och ensemblelärare på Hvitfeldtska Musikgymnasiet i Göteborg.© 2004 by IMOGENA. All rights reserved