Victor Rydström Quartet

När gitarristen och kompositören Victor Rydström återvänder med ny musik sommaren 2021 är det en blandning av egenskrivet material och guldkorn noga utvalda från den amerikanska standardrepertoaren. Tillsammans med sin kvartett framförs musiken i den klassiska sättningen gitarr, piano, trummor och bas.

Victor Rydström (född 1991) kommer ursprungligen från Värmland, men är numera bosatt i Göteborg. Han återvänder denna sommar med albumet Victor Rydström Quartet – Be An Artist.

Här möter vi en gitarrist med ren ton, välavvägd frasering, fokus på tydliga linjer och en strävan att sätta musiken i första rummet. öInför denna skiva har jag valt att blanda min egenskrivna musik, komponerat speciellt till denna kvartett, med standardlåtar jag fastnat för lite extra de senaste årenö säger Victor. öMin förra skiva bestod av musik jag skrivit och samlat på mig under en längre tid och som sedan spelades in med gitarr, hammondorgel, trummor och saxofon. Denna skiva valde jag att komponera musik speciellt för just denna kvartett och musikerna som medverkar. En givande och utmanande process som gett mig mersmak för att arbeta på detta sätt!ö

Mycket fint album! Sedan Victor kom till västkusten för några år sedan är jazzgitarrens framtid säkrad! / Rolf Jardemark

I bandet bakom Victor Rydström finns Pianisten Axel Liliedahl som med fokus spelar vackra melodier och drömska klanger. Daniel Andersson bakom basen levererar ett stadigt och drivande groove tillsammans med trummisen Christian Martinsson som med sitt lekfulla spel ger musiken liv och oväntade vändningar.

Skivan består av totalt åtta spår där fem av låtarna är skrivna av Victor Rydström och resterande spår är klassiska jazzlåtar från den amerikanska standardrepertoaren som tolkas av kvartetten.

Be An Artist släpps den 2021-07-09.

För ytterligare information, kontakta Victor Rydström,
Tel: 070-575 98 15
Mail: victor.rydstrom@gmail.com

View Website:
https://www.facebook.com/victor.rydas


Be an Artist
2021-07-09

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved