Victor Rydström Quartet - Be an Artist


 • Not Today
  Victor Rydström
 • How Deep Is The Ocean
  Irving Berlin
 • Be An Artist
  Victor Rydström
 • Discussion
  Victor Rydström
 • musik och text av Paula af Malmborg Ward
 • Blues For Kenny
  Victor Rydström
 • This I Dig Of You
  Hank Mobley
 • I've Never Been In Love Before
  Frank Loesser
Be an Artist IGCD 252
Victor Rydström Quartet CD
2021-07-09 ---

När gitarristen och kompositören Victor Rydström återvänder med ny musik sommaren 2021 är det en blandning av egenskrivet material och guldkorn noga utvalda från den amerikanska standardrepertoaren. Tillsammans med sin kvartett framförs musiken i den klassiska sättningen gitarr, piano, trummor och bas.
Här möter vi en gitarrist med ren ton, välavvägd frasering, fokus på tydliga linjer och en strävan att sätta musiken i första rummet. öInför denna skiva har jag valt att blanda min egenskrivna musik, komponerat speciellt till denna kvartett, med standardlåtar jag fastnat för lite extra de senaste årenö säger Victor. öMin förra skiva bestod av musik jag skrivit och samlat på mig under en längre tid och som sedan spelades in med gitarr, hammondorgel, trummor och saxofon. Denna skiva valde jag att komponera musik speciellt för just denna kvartett och musikerna som medverkar. En givande och utmanande process som gett mig mersmak för att arbeta på detta sätt!ö
Mycket fint album! Sedan Victor kom till västkusten för några år sedan är jazzgitarrens framtid säkrad! / Rolf Jardemark
I bandet bakom Victor Rydström finns Pianisten Axel Liliedahl som med fokus spelar vackra melodier och drömska klanger. Daniel Andersson bakom basen levererar ett stadigt och drivande groove tillsammans med trummisen Christian Martinsson som med sitt lekfulla spel ger musiken liv och oväntade vändningar.
Skivan består av totalt åtta spår där fem av låtarna är skrivna av Victor Rydström och resterande spår är klassiska jazzlåtar från den amerikanska standardrepertoaren som tolkas av kvartetten.

© 2004 by IMOGENA. All rights reserved